Etiquetes

, ,

Amb motiu de l’exposició itinerant del Centenari de les Escoles Normals de Mestres vigent al Museu del Joguet de Figueres fins el 8 de març, el dimecres 25 de febrer a les 19:00 h el Museu del Joguet de Catalunya va acollir la taula rodona Evolució de la professió de magisteri.

L’objectiu va ser acostar a la societat com ha anat evolucionant la tasca dels mestres i la seva formació així com els reptes que les escoles afronten de cara al futur. Aprofitant la commemoració d’un canvi cabdal en la formació de mestres al nostre país es va voler obrir aquest debat a la societat, debat que coincideix amb un procés de reflexió i canvi sobre la formació inicial que reben els mestres a les universitats catalanes.

A la taula rodona hi van participar dos mestres de generacions diferents que van debatre sobre l’evolució de la professió de magisteri en les darreres dècades i sobre els reptes de futur per l’escola i els mestres. Aquests mestres van ser David de la Higuera, director de l’ESC Lluis Maria Vidal -ZER de Les Salines, Agullana, i Remei Sais, mestre de l’ESC Ramon Muntaner de Peralada. Va fer de moderador en Jaume Ametller, coordinador d’Estudi de Mestre d’Educació Primària amb funcions delegades de Projectes, Innovació i Internacionalització de la Facultat d’Educació i Psicologia.

Anuncis